Tăriceanu despre anticipate: ”Declanşarea unei crize politice necesită o explicaţie serioasă”

”Demisia premierului pentru declanşarea alegerilor anticipate trebuie să aibă o justificare foarte solidă, foarte solidă. Declanşarea unei crize politice, în contextul în care cu o lună în urmă Parlamentul a votat bugetul, dându-i un vot de încredere actualului Guvern, necesită o explicaţie serioasă. Pentru a arunca România într-o criză politică, chiar dacă din anumite considerente din ordin strict politic (…) acest lucru nu poate să fie apanajul egoist. O criză politică este o criză politică pentru ţară”, a declarat, joi seară, Tăriceanu la Antena3.

Melin.ro - Director web cu pe categorii si gratuita, Anunturi gratuite din Romania, Director web romanesc cu anunturi gratuite pe categorii de interes - anunturi gratuite

Potrivit acestuia, declanşarea alegerilor anticipate este de resortul Parlamentului, care ar trebui, printr-o moţiune de cenzură, să-l demită pe primul ministru.

”Parlamentul a arătat că susţine Guvernul, prin aprobarea Legii Bugetului pe 2020, iar un astfel de gest de demisie nejustificată eu aş interpreta-o ca un gest de desconsiderare a Parlamentului, ceea ce nu cred că ar fi o idee foarte bună”, a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, în opinia sa, alegerile anticipate sunt posibile, menţionând însă că nu a discutat cu premierul Ludovic Orban despre eventualitatea demisiei Guvernului.

😊 ce zi e azi - #cezieazi 🇷🇴 Ce zi e azi ? 🎁 #cezieazi

„Este, evident, moţiunea de cenzură o variantă prin care se poate iniţializa acest proces, dar tehnic şi demisia este o metodă prin care se poate iniţializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta şi cu premierul şi cu alţii, chiar mâine voi avea aici, la Cotroceni, o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi vom aborda aceste chestiuni”, a spus Iohannis.

Pe de altă parte, Iohannis spune că este foarte mulţumit de felul în care Ludovic Orban îşi face treaba ca premier şi consideră că liderul PNL este cea mai bună soluţie pentru acest post.

News.ro

Sursa articol : https://www.realitatea.net/stiri/politica/tariceanu-despre-anticipate-declansarea-unei-crize-politice-necesita-o-explicatie-serioasa_5e179ecbe8fd11582657071b