Mircea Beuran, AUDIAT vineri la Poliție în cazul femeii ARSE la Floreasca

Chirurgul Mircea Beuran va fi audiat vineri dimineață, la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, în ancheta privind pacienții arși în sala de operație la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, potrivit surselor Realitatea PLUS.

Melin.ro - Director web cu pe categorii si gratuita, Anunturi gratuite din Romania, Director web romanesc cu anunturi gratuite pe categorii de interes - anunturi gratuite

Dosarul a pornit de la cazul femeii arse în sala de operație la sfârșitul anului trecut și care a murit la o săptămână după intervenția chirurgicală. Femeia de 66 de ani incendiată pe 22 decembrie 2019, în timpul unei intervenții chirurgicale, a murit după o săptămână, pe 29 decembrie 2019. 

Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei a audiat, miercuri, ca martori, mai mulţi asistenţi medicali şi medici rezidenţi de la Spitalul Floreasca în cazul pacientei care a suferit arsuri pe masa de operaţie.

Ancheta a fost extinsă și cu un alt caz, al unui bărbat care ar fi suferit un astfel de incident în luna martie a anului trecut.

😊 ce zi e azi - #cezieazi 🇷🇴 Ce zi e azi ? 🎁 #cezieazi

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 a deschis dosare penale pentru ambele cazuri.

***

Reamintim că, după acest incident, Mircea Beuran, șeful Secției Chirurgie III de la Spitalul Floreasca, a fost demis pentru încălcarea obligațiilor care îi reveneau în calitate de administrator al secției. Acesta a fost găsit vinovat pentru management defectuos. Mircea Beuran ocupa această funcție de aproape 20 de ani.

Pe 6 ianuarie, Ministerul Sănătății a anunțat că l-a demis pe Mircea Beuran din funcția de șef al Clinicii de Chirurgie III ca urmare a datelor raportului cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Floreasca. Beuran a anunțat între timp că va contesta decizia de demisie.

„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că  prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției”, potrivit Ministerului Sănătății. 

De asemenea, Inspecția Sanitară de Stat a sancționat cu amenzi Spitalul Floreasca pentru neregulile găsite. A fost amendată întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei. Cuantumul amenzilor este de aproximativ 30.000 de lei. Spitalul a rămas fără autorizație după tragedie.

Incidentul pentru care Mircea Beuran a fost demis s-a petrecut pe 22 decembrie 2019, însă a fost dezvăluit șase zile mai târziu de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Ulterior, au apărut și primele declarații ale medicului Mircea Beuran, care a spus că nu se afla în sala de operații când a avut loc incidentul, ci că a ajuns la scurt timp după, el fiind cel care a finalizat intervenția chirurgicală.

Pe 7 ianuarie, Emanuel Ungureanu, deputat USR, a devoalat „minciunile din cazul femeii arse la Floreasca”. Emanuel Ungureanu, deputat USR, a comentat la Realitatea Plus cazul femeii arse la Spitalul de Urgență Floreasca.

O zi mai târziu au apărut primele imagini din sala de operație în care pacienta a luat foc. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat pe 8 ianuarie, pe pagina sa de Facebook, imagini din sala de operație a spitalului Floreasca, acuzându-l pe doctorul Mircea Beuran că a intrat „fără să se dezinfecteze, cu ceasul pe mână”. Ulterior, Mircea Beuran a evitat să clarifice problema ceasului ,însă punctează că era îmbrăcat corespunzător pentru acel moment: finalul de operație.

Pacienta în vârstă de 66 de ani care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca, pe data de 22 decembrie 2019, a murit duminică seara, 29 decembrie 2019, la ora 19:50. Femeia, care  a fost supusă unei intervenții chirurgicale deoarece suferea de cancer pancreatic, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului în sala de operație și era în stare critică după incident.

Electro-bisturiul folosit în cazul pacientei de 66 de ani care ar fi luat foc în timpul unei operații la spitalul Floreasca avea interdicția de a fi utilizat în combinație cu biocidul folosit, a declarat pe 29 decembrie 2019, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

Informația privind incidentul grav petrecut la Spitalul Floreasca a fost făcută publică pe 28 decembrie 2019 de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Informațiile au fost apoi confirmate de ministrul Sănătății, Victor Costache, care a trimis Corpul de Control în anchetă la spital. Totodată, ministrul a spus că s-a încercat mușamalizarea cazului, pentru că incidentul nu a fost raportat. 

Sursa articol : https://www.realitatea.net/stiri/actual/mircea-beuran-audiat-vineri-la-politie-in-cazul-femeii-arse-la-floreasca_5e1778569f823414b133b439