Mai mulți elevi din Arad au ajuns la spital, după ce la școală a avut loc o deratizare

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Constantin Cătană, a declarat că „în cursul zilei de vineri a avut loc o deratizare în şcoală, iar după cursurile de luni, unii copii au prezentat diverse simptome, când erau deja acasă. Au erupţii cutanate, iritaţii la ochi sau dureri abdominale, dar nu sunt în stare gravă. Verificăm dacă s-au respectat toate procedurile la efectuarea deratizării”.

Melin.ro - Director web cu pe categorii si gratuita, Anunturi gratuite din Romania, Director web romanesc cu pe categorii de interes - anunturi gratuite

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Simina Roz, a declarat că elevii au 11, 12 şi 13 ani şi primesc îngijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe. Medicii urmează să decidă dacă unii dintre ei vor rămâne internaţi.

„Ca urmare a evenimentului de la Liceul German, echipajul CBRN (echipajul de cercetare chimică radiologică bacteorologică și nucleară) al ISU Arad s-a deplasat la locația respectivă pentru a executa cercetarea la fața locului”, a declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Părinții copiilor au declarat presei că vineri ar fi avut loc deratizare în școală, iar luni când au mers la școală, copii ar fi găsit băncile lipicioase.

😊 ce zi e azi - #cezieazi 🇷🇴 Ce zi e azi ? 🎁 #cezieazi

Citiți pe realitateadearad.net

Sursa articol : https://www.realitatea.net/stiri/politica/mai-multi-elevi-au-ajuns-la-spital-dupa-ce-in-clasa-sa-facut-deratizare_5e1ca596c1b3d74eba0219b6