Anunturi gratuite,director web,adauga anunt pe melin.ro

Elevii din campusul școlar Zimnicea se plâng că sunt ținuți ca la închisoare și fortați să cumpere mâncare de la chioșcul unui consilier PSD – Anunturi gratuite,director web,adauga anunt pe melin.ro

Elevii din campusul școlar Zimnicea se plâng că sunt ținuți ca la închisoare și fortați să cumpere mâncare de la chioșcul unui consilier PSD

Zilele trecute, mai mulți elevi ai noului campus școlar de la marginea orașului Zimnicea s-au plâns public cu privire la faptul că se simt la școală ca la închisoare și că nu au voie să cumpere mâncare decât de la chioșcul unui consilier local PSD. Ei povestesc că nu li se permite să părăsească perimetrul campusului, deși unii sunt deja majori, și că atunci când au vrut să își cumpere mâncare de la un fast-food din zonă au fost certați de directorul școlii și aduși cu forța în școală, pentru că singurul loc legitim de unde au voie să se alimenteze e chioșcul din incinta unității de învățământ. Chioșc care aparține, din spusele lor, unui consilier local PSD. Directoarea școlii susține că lucrurile nu stau deloc așa, dar că, pentru siguranța elevilor, a decis să nu le ofere acces în timpul orelor în afara campusului, cu excepția recreației mari. Dar să auzim ambele variante:

Strămutați la marginea orașului, într-un complex numit campus școlar, sunt obligați să își cumpere produse alimentare de la magazinul campusului, administrat de Robert Bodirlău, consilier local. Lângă campus mai funcționează atât un mic fastfood, cât și o benzinărie. În trecut, frecventau în pauză benzinăria, dar de când a apărut cealaltă unitate, își cumpără produse de acolo. Zilele trecute, în cursul săptămânii, pe când în pauză au fost să își cumpere de mâncare, după un timp a venit doamna director Constantinescu Floarea, foarte nervoasă și recalcitrantă, pentru că aceștia cumpărau dintr-un alt loc decât cel sugerat de ei. Am scris EI pentru că, începând de la magazinul din campus până la director, sunt puși în funcții de către domnul primar Petre Pîrvu de la PSD. Inclusiv soțul doamnei director are funcție în acest campus. După scandalul pe care l-a făcut doamna director în acel fast-food de lângă campus, după ce a gonit și a certat angajații, foarte nervoasă aceasta l-a sunat pe primar și a comunicat tot, inclusiv că administratorul magazinului din campus este nemulțumit. La rândul lui, edilul a sunat patronul/angajații fast-food-ului. Nu știm încă dacă a sunat să îl certe sau să îi sugereze să renunțe la mica afacere. Un lucru este sigur: că există nemulțumiri asupra faptului că și altcineva își desfășoară activitatea iar planul nu a fost acesta. Elevii sunt nemulțumiți de restricțiile pe care le au. Nu sunt de acord să cumpere de la magazinul campusului și nici nu vor, motivul fiind prețurile și calitatea. Nu vor sa fie obligați.” – aceasta este poziția elevilor exprimată public pe rețele de socializare.

Potrivit avocatului George Iordăchiță, care a și preluat nemulțumirea elevilor din Zimnicea, după ce aceștia i-au scris, lucrurile sunt și mai grave: ” Paznicul campusului nu permite elevilor să iasă pentru a-și cumpăra mâncare de vizavi. Deși elevii nu sunt totuși arestați acolo. Dacă pentru cei minori s-ar putea invoca faptul că sunt în grija școlii pe durata cursurilor, pentru cei majori este în mod cert un abuz. Elevii ies din curte printr-o zonă unde nu există gard, apoi merg prin noroi până la șosea. Mi-au trimis o fotografie, cu comentariul: “Așa se furișează elevii să meargă să își cumpere mâncare.” Simt furie și frustrare când aud despre astfel de lucruri. Dar și speranță, când văd că tot mai mulți tineri nu mai sunt dispuși să tolereze abuzurile unei administrații falimentare.”

Pentru a lămuri situația pe deplin, am contactat-o pe directoarea campusului școlar din Zimnicea, Floarea Constantinescu, care susține că singurul motiv pentru care le-a interzis copiilor să cumpere mâncare de la fast-food este acela că acolo se fumează și că e un loc unde elevii se retrag pentru a chiuli de la ore. Cât despre închiderea lor în incinta unității de învățământ peste zi, asta se explică prin nevoia de siguranță a elevilor.

cezieazi.ro 🇷🇴 ce zi e astazi ? 🎁 #cezieazi

Am fost sesizată de cadrele didactice că lipseau foarte mulți elevi, atunci am aflat că s-a deschis și barul ăla peste drum de școală și în timpul orei am mers acolo, erau peste 30 de elevi, era un fum de-l tăiai cu cuțitul și le-am cerut să meargă la ore. Deci n-am interzis nimănui să-și ia mâncare de la barul care s-a deschis acum, nu puteam să îmi permit. Și probabil au fost deranjate anumite persoane că le-am cerut elevilor să meargă la ore. Dacă mi se poate reproșa ceva e faptul că am fost prea atentă cu siguranța copiilor, așa că le-am acordat accesul în afara școlii doar în recreația mare, pentru că școala e situată la marginea orașului și orice se poate întâmpla.”

Sursa articol : https://liberinteleorman.ro/elevii-din-campusul-scolar-zimnicea-se-plang-ca-sunt-tinuti-ca-la-inchisoare-si-fortati-sa-cumpere-mancare-de-la-chioscul-unui-consilier-psd/