Anunturi gratuite,director web,adauga anunt pe melin.ro

Efecte COVID-19. Fumătorii, mai vulnerabili decât vârstnicii în faţa coronavirusului – Anunturi gratuite,director web,adauga anunt pe melin.ro

Efecte COVID-19. Fumătorii, mai vulnerabili decât vârstnicii în faţa coronavirusului

Fumatul sau vaping-ul reprezintă un factor de risc în cazul COVID-19, atât prin creşterea riscului de infectare, cât şi prin evoluţia spre forme severe.

Potrivit Agenţiei Uniunii Europene pentru controlul îmbolnăvirilor, fumătorii înrăiţi ar putea fi mai afectaţi de COVID-19 decât vârstnicii.

Fumatul poate creşte riscul de infectare cu COVID-19 şi poate duce la apariţia unor forme severe.

Astfel, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor recomandă includerea fumătorilor în categoria persoanelor vulnerabile în faţa virusului. În cazurile grave, la persoane cu imunitate scăzută și afecțiuni medicale preexistente, COVID-19 afectează capacitatea pulmonară, fiind necesară ventilația mecanică a pacientului.

cezieazi.ro 🇷🇴 ce zi e astazi ? 🎁 #cezieazi

Într-un studiu publicat recent în British Medical Journal se arată că fumătorii necesită îngrijire la terapie intensivă sau ventilaţie artificială de trei ori mai des decât nefumătorii, potrivit descopera.ro.

Totodată, într-un raport al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor se arată că persoanele care s-au lăsat de fumat ar putea fi mai sensibile la , faţă de cele care încă fumează, din cauza acţiunii unei enzime din celulele organismului lor.

În cazurile grave, la cei cu afecţiuni medicale preexistente şi cu imunitate scăzută coronavirusul afectează capacitatea pulmonară, fiind necesară ventilaţia mecanică a pacientului.

Unii pneumologi susțin că noul coronavirus se poate transmite prin vaporii din ţigările electronice.

Vaporii din ţigările electronice pot transmite coronavirusul, a avertizat dr. Florin Mihălţan, pneumolog la Institutul Marius Nasta, potrivit Mediafax. Acesta a declarat că vaporii de la ţigara electronică au potenţial de contaminare şi cea mai bună protecţie e renunţatul la fumat.

„Ceaţa pe care o creează acei vapori este potenţial contaminată, la fel ca picăturile de salivă pentru cei din jur, dacă individul respectiv este o sursă de contagiune”, a spus Florin Mihălţan, medic pneumolog, potrivit Mediafax.

Dacă un fumător infectat cu coronavirus, dar fără simptome, ar renunţa la ţigări, ar putea identifica mult mai rapid semnele bolii, a declarat medicul Mihălţan.

„Se ştie că în 24 de ore îşi recapătă mirosul şi gustul. Să nu uităm că, între simptomele pe care le induce Covidul, apare şi această pierdere a mirosului şi a gustului. E un simptom care nu e semnalat foarte des în literatură, dar e prezent. În următoarele 48 de ore, 72 de ore, începe să simtă o eliberare a respiraţiei şi simte acest lucru şi la efort şi de multe ori scade şi simptomul major, tusea”, a adăugă Florin Mihălţan, medic pneumolog.

„Ştiu că mulţi fumători se vor supăra de ceea ce urmează să spun, sunt tot timpul întrebat, având în vedere predispoziţia acestor eşantioane de a face boli severe, ce trebuie să facă să evite evoluţia. Ce le voi spune nu le va conveni, e momentul să se gândească la întreruperea fumatului. E un mod protectiv. Nu e valabil numai pentru coronavirus, aceeaşi predispoziţie de a face viroze de la virus gripal până la alte tipuri de infecţii sunt raportate pt fumători. Ţigara electronică, sunt cercetărori britanici care spun ca vaping-ul, aceşti vapori de la ţigara electonică au potenţial de contaminare. Pentru că noi ştim că picatura de salivă, care e emanată la momentul strănutului, este cea care transmite”, a explicat Florin Mihălţan, pneumolog la Institutul Marius Nasta.

Sursa articol : https://realitatea.net/stiri/actual/efecte-covid19-fumatorii-mai-vulnerabili-decat-varstnicii-in-fata-coronavirusului_5e7cdedcb6c9322c772eaa22