Băsescu, despre anticipate: O fantezie politică! E ridicol ca PNL să facă exact ca Dragnea

Fostul președinte a declarat vineri seară că nu înțelege rațiunile pentru care PNL vrea declanșarea alegerilor anticipate și că e o greșeală . În plus, anticipatele sunt o „fantezie politică” ce va costa mulți bani pe care nu politicienii îi vor plăti, ci românii. 

Melin.ro - Director web cu pe categorii si gratuita, Anunturi gratuite din Romania, Director web romanesc cu pe categorii de interes - anunturi gratuite

”Aţi înţeles de ce trebuie făcute anticipate? Care-i motivul? În aproape toate statele democratice, pe final de mandat, se schimbă structura favorabilităţii. Suntem în ianuarie 2020, mai avem 8 luni până la alegeri. Ca să fac alegeri anticipate, să spunem că s-ar găsi o formulă prin care oamenii politici să acceptae să cadă fără scop… Una este dacă aveau un scop: de exemplu, ca să revizum Constituţia. Dar discutăm de un partid care are 30-40 % şi care nu poate tinţi 66%. Poate face alianţe cu oricine, dar nu am auzit niciun început de discuţie, hai să facem o alianţă post-alegeri pentru revizuirea Constituţiei.

Alegerile anticipate ar fi o greșeală! Procedurile pentru alegerile antipate durează cel puțin 3 luni. PNL nu spune de ce vrea alegeri anticipate. E greu de explicat motivul pentru care forțezi intrarea în instabilitate politică, pentru că asta înseamnă să îți cadă Guvernul. E greu de înţeles motivul pentru care forţezi intrarea în instabilitate. Mi s-ar părea ridicol ca o forţă de dreapta să facă exact ce l-a dus capul pe Dragnea, să-şi pună premierii să demisioneze. Ne jucăm de-a Constituția! Cred că este o greșeală. Declanșarea procedurilor, fără să știm dacă ajungem acolo, e riscantă. Costurile la astfel de fantezii politice nu le plătesc cei care iau deciziile, ci populația. Populația va plăti dobânda de 5-6% la creditele pe termen scurt și mediu.

Cu ocazia bugetului am văzut un lucru care m-a întristat. Deși partidul domnului Ponta nu a participat la alegeri, a trecut la partidele care să primească subvenții din bani publici. Mi se pare inadmisibil! Doar pentru a cumpăra voturile lui Ponta. Nu este permis!”, a declarat Traian Băsescu la B1 tv.

😊 ce zi e azi - #cezieazi 🇷🇴 Ce zi e azi ? 🎁 #cezieazi

Sursa articol : https://www.realitatea.net/stiri/actual/basescu-despre-anticipate-o-fantezie-politica-e-ridicol-ca-pnl-sa-faca-exact-ca-dragnea_5e18d026d9635b00c77a85d3