Atac al unei grupări de jihadiști: cel puțin 25 de morți

Circa 63 de atacatori au fost de asemenea ucişi în cursul confruntării, survenite la Chinagodrar, situat la 200 km nord de Niamey, precizează autorităţile.

Melin.ro - Director web cu pe categorii si gratuita, Anunturi gratuite din Romania, Director web romanesc cu anunturi gratuite pe categorii de interes - anunturi gratuite

Atacatorii au „venit la bordul mai multor maşini şi motociclete”, potrivit textului, care asigură că „ripostă cu sprijinul aerian combinat al aviaţiei nigeriene şi al partenerilor noştri a permis efectuarea unor lovituri şi alungarea inamicului în derută în afara frontierelor noastre”, transmite AFP, citând un text difuzat de purtătorul de cuvânt al al Ministerului Apărării nigerian, colonelul Souleymane Gazobi.

„Operaţiunile de curăţare continuă”, conchide comunicatul.

Acest atac, care nu a fost revendicat încă, se înscrie în contextul violenţelor crescânde din partea grupărilor legate de Al Qaida şi Statul Islamic, care încearcă să constrângă armata nigeriană să se retragă din zone de la frontiera cu Mali.

😊 ce zi e azi - #cezieazi 🇷🇴 Ce zi e azi ? 🎁 #cezieazi

Luna trecută, atacul împotriva altei baze militare, situată la 150 km vest de Chinagodrar, s-a soldat cu 71 de morţi printre militarii nigerieni.

Sursa articol : https://www.realitatea.net/stiri/extern/atac-al-unei-grupari-de-jihadisti-cel-putin-25-de-morti_5e17ac50d9635b00c77a8392