Anunturi gratuite,director web,adauga anunt pe melin.ro

Ambasadorul Iranului la București: SUA aveau nevoie de o „palmă”. Nu sunteți în pericol! – Anunturi gratuite,director web,adauga anunt pe melin.ro

Ambasadorul Iranului la București: SUA aveau nevoie de o „palmă”. Nu sunteți în pericol!

Tensiunile dintre Iran și Statele Unite s-au amplificat după ce armata americană l-a ucis vineri dimineaţă, pe 3 ianuarie 2020, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacție, Iranul a lansat atacuri cu rachete asupra forțelor conduse de SUA în Irak, la primele ore ale dimineții de miercuri, 8 ianuarie, drept riposta iraniană asupra bazelor militare americane. În aceeași zi, la câteva ore distanță, un avion cu 176 de pasageri, în marea lor majoritate iranieni, s-a prăbușit la două minute după decolarea de pe aeroportul din Teheran. În ultimele zile, a fost lansată ipoteza doborârii avionului de către o rachetă iraniană, susținută de SUA, Marea Britanie și Canada, negată de Iran. Comisia Euroepană a anunțat vineri că nu deține dovezi care să ateste că avionul s-a prăbușit pentru că ar fi fot doborât de o rachetă iraniană. 

SUA aveau nevoie de o „PALMĂ” din partea Iranului

„Orice forță a SUA care a fost declarată de către autoritățile și legislația iraniană ca fiind teroristă, dacă va ataca interesele Iranului, atunci va fi atacată. (…) În a treia zi a Anului Nou creștin, domnul Trump, prin ordinul pe care l-a emis pentru forțele sale, a efectuat un act criminal și terorist împotriva unuia dintre cei mai importanți și îndrăgiți comandanți militari ai Republicii Islamice Iran. Noi, prin acest atac puternic cu rachete pe care l-am efectuat, l-am determinat domnul Trump să reconsidere situaţia. Să sperăm că va fi mai raţional în ceea ce priveşte lucrurile pe care le va spune şi le va face ”, a spus ambasadorul Iranului la Bucureşti, Morteza Abutalebi, într-o conferință de presă, susținută vineri.

Acesta a acuzat că SUA nu a respectat acordul nuclear când a ieșit din el și avea nevoie „de o palmă” din partea Iranului, „palmă” pe care nu o primise din al Doilea Război Mondial.

cezieazi.ro 🇷🇴 ce zi e astazi ? 🎁 #cezieazi

„Se pare că avea nevoie de o palmă din partea Iranului, pentru a se întoarce la masa negocierilor. Aveau nevie doar de aceasta palmă, pentru că altfel iranienii nu pierd în negocieri. De la al Doilea Război Mondial încoace, nimeni nu dăduse o asemenea palmă Statelor Unite. Şi sperăm că i-a durut suficient să redevină raţionali. Din ultimul discurs al preşedintelui Trump reiese că el s-a convins că nu mai poate să încerce să rezolve problemele de la nivel global prin mijloace militare. Acum, el s-a concentrat pe impunerea de sancţiuni economice pentru a rezolva chestiunile internaţionale”, a mai spus Morteza Abutalebi, ambasadorul Iranului în România, în ultima parte a conferinței de presă.

Iranul NU se înarmează nuclear. NU sunteţi în pericol! Islamul NU ne permite ARME NUCLEARE

Ambasadorul Morteza Abutalebi a susţinut vineri, într-o declaraţie în premieră, că Islamul nu permite iranienilor să dezvolte bombe nucleare.

Întrebat despre cum privește Teheranul situația scutului de la Deveselu și baza de la Mihail Kogălniceanu, ambasadorul iranian a asigurat România nu are de ce să se teamă, chiar dacă are pe teritoriul său baze și facilități americane, câtă vreme ele nu sunt folosite de Pentagon împotriva republicii islamice.

„Potrivit legilor iraniene, aprobate de Parlamentul iranian, forțele americane din Centcom sau Pentagon sau companiile afiliate lor, dacă întreprind orice acțiune teroristă, ar trebui să se aștepte la o ripostă iraniană. Eu nu cred că am spus faptul că părțile care sunt sprijinite logistic, financiar și celelalte aspecte pe care le-ați menționat dumneavoastră, ar apărea ca fiind declarate teroriste, doar pentru acest lucru, în legea aprobată de Parlamentul iranian”, a precizat ambasadorul.

Sursa articol : https://www.realitatea.net/stiri/actual/ambasadorul-iranului-la-bucuresti-sua-aveau-nevoie-de-o-palma-nu-sunteti-in-pericol_5e18b6b7660c1d3bb356f333